W dziedzinie architektury i budownictwa barierki nierdzewne pełnią zarówno funkcje praktyczne, jak i estetyczne. Wewnętrzne poręcze ze stali nierdzewnej wykorzystuje się głównie na klatkach schodowych, zapewniając komfort i bezpieczeństwo podczas poruszania się po schodach. Stosując je także jako elementy balustrad na balkonach czy tarasach, umożliwiamy korzystanie z przestrzeni zewnętrznych w sposób bezpieczny. Przestrzeń publiczna W […]
Najważniejszym aspektem mebli gastronomicznych jest użyty do ich produkcji materiał. Powinien on być trwały, łatwy w czyszczeniu oraz odporny na działanie wilgoci, temperatury i środków czystości. Stąd też często stosowane są materiały takie jak stal nierdzewna (zwłaszcza w przypadku mebli kuchennych), tworzywa sztuczne czy aluminium. Konstrukcja mebli powinna być stabilna i ergonomiczna, tak aby zapewnić […]
Stalowe kije wędzarnicze są używane do wędzenia i konserwowania żywności. Powstają ze stali nierdzewnej AISI 304 lub aluminium oraz dostępne w różnych rozmiarach i kształtach. Stalowe kije wędzarnicze są niezbędnym narzędziem dla każdego kucharza, który chce nadać wyjątkowy smak swoim potrawom.
Osoby obsługujące lokale gastronomiczne muszą na co dzień przewozić spore ilości talerzy oraz ciężkie naczynia z potrawami, a także różnego rodzaju półprodukty. Wózki transportowe gastronomiczne bardzo ułatwiają to zadanie i przyczyniają się do sprawnego funkcjonowania restauracji.
Meble ze stali nierdzewnej idealnie sprawdzają się w gastronomii – są całkowicie bezpieczne w kontakcie z żywnością, odporne mechanicznie i niepodatne na korozję. Stal nierdzewną stosunkowo łatwo jest utrzymać w czystości, ponieważ jest niepodatna na trwałe zabrudzenia. Aby jednak meble gastronomiczne na długo zachowały nienaganny wygląd, warto znać kilka podstawowych zasad obowiązujących przy ich czyszczeniu. […]
Stal nierdzewna zawiera dodatek takich pierwiastków jak chrom i nikiel. W ten sposób na poziomie atomowym zostaje zmodyfikowany skład chemiczny stali i powstaje niewidoczna powłoka trwale chroniąca przed korozją. Do produkcji mebli wykorzystuje się głównie stal 300 i 400, czyli stal z dodatkiem samego chromu lub chromu i niklu.
Zakłady gastronomiczne podlegają ścisłym rygorom sanitarnym. Wszelkiego typu sprzęt wykorzystywany w takich miejscach musi być wykonany z materiałów najwyższej jakości i prosty w utrzymaniu czystości.
Jakie cechy musi posiadać stół do rozbioru mięsa i na co koniecznie powinniśmy zwrócić uwagę? Z pewnością znaczenie będzie miała trwałość, wymiary i ogólne przystosowanie do zadań, jakie mają być na nim realizowane. Sprawdź, więc o czym musisz wiedzieć, zanim wybierzesz odpowiedni do Twojej firmy stół ze stali nierdzewnej.
Wózki wędzarnicze wykonane są ze stali nierdzewnej. Każdy może posiadać dowolną ilość pięter oraz półek. Wyróżniają się solidną konstrukcją, odporną na działanie wysokich temperatur.
Stal nierdzewna to materiał wykorzystywany w wielu branżach, ceniony za niezwykłą wytrzymałość i odporność na działanie czynników zewnętrznych. Powstają z niej akcesoria, narzędzia, sprzęt i elementy maszyn, ale cieszy się również zainteresowaniem w branży gastronomicznej. Stalowe blaty, regały, półki, stoły i inne dodatki to podstawowe wyposażenie profesjonalnej kuchni. Dlaczego tak się dzieje?